Bye-bye polygon… hohohohohohoh…


“Hang nih.. dari dulu sampai skunk..asyik ngan polygon jer… maujlah sikit brader..”...


Begang jugak orang syik ckp gitu jerr….. takperr… rilek… wat don’t know jerr…….

Satu hari… hari aperr erk… erm… ader member aku.. wame die offer beskal yan

Dier tgk kat BBS..


“oit.. mai tgk nih.. ada dua kalo hang nak… satu beskal MERIDA satu lagi beskal TANK….”


Beskal MERIDA… Beskal TANK (dah mcm keta kebal daaa….)

Harge : RM 2500… Harge: RM2700 (Bleh gegar lg nihh)

Set : Tiagra jer. Set : Ultegra..( ok la tuhh)

Baru pakai 4 bulan. alasan nak tuka bike pasal nak focus MTB

ader warranty lg 4 tahun. F.O.C : Kasut SIDI saiz 7 ( x yah r… pearl izumi br angkat)

Location: PJ (ok jgk.. dkat) Location: IPOH ( Alaamak…. Jauh rrrrr)


Aku pun call lerr orang yg terrer bab2 beskal nih… chan jun shen.. nu haaaaa… kat KDSI tuh…

Takper… dier jwb steady jer…. Pi mai..pi mai… chan kata amik keta kebai ler….

Sebelum tuh.. ader ker patut… suggest aku angkat beskal ape tah .. murah plak tuh 8 riban jerr….

Hheaaaa.. sory la chan oit… hang nak beli beskal kerr superbike?.. hehehhee


Aku try la mesej mr tank bike nih…..

“ hi sir, regarding ur advertisement beskal tank.. still available or not?”….. sent….


Dalam mase bebrapa jam…..

“ok… beskal baik punya condition.. kalau u dtg tgk.. sure angkat punya..” ohhh.. biase lerr…

Nak jual barang kan.. polygon aku pun kalo bleh nak jual 5 riban.. haaaa..

Tp, maksud aku tanyer dierrr.. beskal dierr dah ader orang angkat ker blom… sengal btol la org nih….

Malas rr… cari lain r….


“ beskal blom ader org angkat..”.. die mesej lg… ok la tuh.. try la tnya brape harga paling ciput bleh kasi…

Erm… 2.5k.. ayoooo…


“kurang lg la bang, besok sy ader race ni kt melake, lgpun sy nih student lg bang, bleh err?”…


Tut..tut… mesej masuk “ ok laa… 2.3k…, amcam, ok tak?”…. erm… aku rase bleh gegar lg kot… time tuh.. aku on d way g melake… aku sibuk tanya farid ok ker tak……. Farid kate.. try kureng lg….

“bang, kureng ckit lg bg… lgpun, makan cost jg kalo nak ke ipoh tuh”….. hehehee… sent….


Mesej yg ditunggu masuk….” Ala bro…. orang lain smua ,mintak 2.5k, bro jerr yang I bagi 2.3k, tu pun pasal nak g race besok…bla…bla…” panjang la plak mamat nih bebel… “mcm nih bro, tgk gambo dulu..”

Ermm.. aku pun katerr ok jerrr…

Uit… ok jgk beskal nih…. Siap ader paper ari nit uh.. bukti bukan gambo lame….. erm… aku tanya haziq, farid, amirul, aiman, pyra dan gorilla….. depa kata ok la tuh…..


Aku pun call lerr si tank bike nih…..

“halooo… bang baharom er…. Ni sayerr… sham.. yang nak beli beskal abg tuh…

Amcm.. ok tak.. sayerr stuju lerr…. Nak kira mcmmenr nih..”..aku tanyer si mamat keta kebal nih..


“mcm ni, ader bnyak buyers yang dah tanya beskal ni… 3 dr kl, 2 dr ipoh, 2 dari peneng.. bla.. bla.. bla…

Skali tgk cnfirm angkat la… bla..bla.. saya beli dulu dkat 5 ribu la… apa laaa… bla.. blaa..(ape bende yg die mencarut aku pun taktau) Pening pala nak pilih mana satu, mcm nih laa.. saperr yang bleh cnformkn awal dulu, kire jd lerr..” owh..


Gitu plak.. pandai dier ni ckp..biase lerr bisnes … tp.. aku rase bleh mcm pcaye ler….


“ok la bang, sy bank in duit skunk ler.. amcam?… ok tak…? Bg no akuan?”… dgan selambe aku setuju…

Dier pun trkejut…. Aku pun mintak tlg Yot yang 24jam online… ok settle….


Aku pun hantar mesej .. “bang, duit dah masuk”….


Tut..tut…”biler nak mai amik?” dierr tanya aku..


“ takperr abg, abg simpan dulu.. nanti bilerr free sy dtg amik..” lg la cnfius

Mamat keta kebal nih….


“abih tuh, nak lumba besok pakai ap?”.. die tanyer aku…


“takpe, sy pakai beskal lame…” aku jwg gitu jerr…


“ok…”


2-3 hari lepas kau pun bwk la balik beskal polygon aku ke kg halaman.. berat jg.. 10 kg bang oi,,,

Takpe.. bwk jg…


“polygon cyclos..

sudah 2 purnama engkau setia padaku…

Kini tibalah masanya engkau dilucut tauliah sebagai beskal racing..

Jadilah engkau beskal untuk p kedai dan masjid shj..

Kelajuanmu jg cmform tak sehebat dulu.. mayb 10 km/j shj..

Namun… sabarlah…

Dunia ini memang tak adil…

Beskal yang lama dihantar ke kg,

Tidak mengapa.. polygon masih ada bisanya..

Satu-satunya beskal racing yang ad d kg…

Hhaha..


Balik dr kedah, singah d ipoh.. amik la beskal keta kebal..

Bwak balik ke UPNM ni..

Susah giler….

Takper…

Sampai jg akhirnye….

ehheheehe

Share

0 comments:

Post a Comment

Tauke

My photo
alor star, kedah, Malaysia
Hisham Halim a.k.a pkk hisham, merupakan salah seorang final year military student, bujang men, part time triathlate @ ironman. Sentiasa Happy Go Lucky. Berpegang teguh kepada prinsip "kita buat dia".

Time

increase traffic

Apa Nak Kata

BuZz Me

Visitor

.