1. General Sherman Tree
Lokasi pohon ini ada di hutan Giant Forest 
. Dengan tinggi 275 feet (83.8 metres) dan volume 1487 m3. Umur pohon ini sekitar 2500-2700 tahun


2. General Grant Tree
Lokasi pohon ini ada di hutan Grant Grove di Kings Canyon National Park 
. Dengan tinggi 267.4 feet (81.5 metres) dan volume 1,320 m3. Umur pohon ini sekitar 2000 tahun


3. President Tree
Lokasi pohon ini ada di hutan Giant Forest
. Dengan tinggi 241.0 feet (73.5 metres) dan volume 1,278 m3. Umur pohon ini sekitar 2500-3000 tahun


4. Lincoln Tree
Lokasi pohon ini ada di hutan Giant Forest . Dengan tinggi 256.1 feet (80,0 metres) dan volume 1,259 m3. Umur pohon ini sekitar 2500-3000 tahun


5. Stagg Tree
Lokasi pohon ini ada di hutan Alder Creek Grove. Dengan tinggi 243.0 feet (74.1 metres) dan volume 1,205 m3. Umur pohon ini sekitar 2500-3000 tahun


6. Boole Tree
Lokasi pohon ini ada di hutan Converse Basin 
 Sequoia National Forest. Dengan tinggi 268.8 feet (81.9 metres) dan volume 1,204 m3. Umur pohon ini sekitar 2000 tahun


7. Franklin Tree
Lokasi pohon ini ada di hutan Giant Forest d. Dengan tinggi 224.0 feet (68.3 metres) dan volume 1,169 m3. Umur pohon ini sekitar 2000 tahun


8. King Arthur Tree
Lokasi pohon ini ada di hutan Garfield Grove. Dengan tinggi 270.3 feet (82.4 metres) dan volume 1151 m3. Umur pohon ini sekitar 2000 tahun


9. Monroe Tree
Lokasi pohon ini ada di hutan Giant Forest. Dengan tinggi 247.0 feet (75.5 metres) dan volume 1183 m3. Umur pohon ini sekitar 2000 tahun



10. Genesis Tree
Lokasi pohon ini ada di hutan Mountain Home Grove. Dengan tinggi 253.0 feet (78.5 metres) dan volume 1148 m3. Umur pohon ini sekitar 2000 tahun


http://www.kaskus.us/showthread.php?t=2781652



Share



http://dalmuji.wordpress.com



Share





 1. Rungrado May Day Stadium

Terletak di Pyongyang, Korea Utara dan mampu menampung 150.000 penonton



 2. Salt Lake Stadium

Terletak di Calcutta, India dan mampu menampung 120,000 penonton



3. Estadio Azteca
Terletak di Mexico City, Mexico Mexico dan mampu menampung 114,465 penonton


4. Bukit Jalil National Stadium
Terletak di Kuala Lumpur, Malaysia dan mampu menampung 110,000 penonton



5. Jawaharlal Nehru Stadium
Terletak di New Delhi, India dan mampu menampung 100,000 penonton


6. Melbourne Cricket Ground
Terletak di Melbourne, Australia dan mampu menampung 100,000 penonton


7. Camp Nou
Stadium ini di miliki oleh club sepak bola BARCELONA, stadium ini terletak Barcelona, Spain yang mampu menampung 98,772 penonton


8. Est dio do Maracan
Terletak di Rio de Janeiro, Brazil mampu menampung 95,000 penonton


9. Wembley Stadium
Stadium ini adalah stadium kebanggaan warga Inggeris terletak di London, England mampu menampung 90,000 penonton


10. Azadi Stadium
Terletak di Teheran, Iran stadium ini mampu menampung 90,000 penonton



11. Gelora Bung Karno Stadium
Stadium terbesar di Indonesia ini yang terletak di Jakarta, Indonesia mampu menampung 88,000 penonton


http://ceef88.blogspot.com/2010/01/15-stadion-terbesar-di-dunia.html

Share



1. Salah seorang pengusaha di china dan juga pemilik fabrik di negara tersebut mengaku punya ritual yang telah turun temurun untuk menjaga awet mudanya, iaitu mengamalkan "Healthy Soup". Hasilnya, lelaki berusia 65 tahun menjelaskan khasiat "Healthy Soup" ini menguatkan tenaga batin.  "Healthy Soup" adalah BAIKUT. Juru masak restoran menyatakan jenis makanan tersebut tidak mudah di dapat kerana bukan kategori ‘ready stock’. Ditambah pula makanan tersebut harus disajikan secara segar sahaja. Tetapi kalau berminat, mereka menyediakan ari-ari bayi (plasenta) yang dipercaya dapat meningkatkan ghairah seksual dan juga awet muda.



2. Janin tak bernyawa lebih kurang saiz seekor kucing. Harga "Healthy Soup" 475 USD atau setara dengan RM1710.00 kerana stok terhad. Sekiranya janin hampir lengkap tubuh badan mencapai harga 300 USD bersamaan RM1080.00 sahaja. Urusan bayi itu diserahkan ke restoran dalam keadaan hidup atau mati, tidak ada yang tahu.
 


3. Kadang-kadang pepatah orang melayu yang mengatakan "haruan makan anak" ada betulnya jugak. Lagi satu, kes-kes buang bayi yang semakin meningkat di negara ini dapat dikurangkan juga melalui kaedah Healthy Soup. (lawak jerr..!!) 



Fikir-fikirkanlah!!! Binatang pun tahu jaga anak!! Tau Sayang anak!!




http://jelajahunik.blogspot.com/2010/04/ritual-makan-bayi-di-china.htmlShare


1. Adalah menjadi lumrah alam, apa-apa pertandingan mestilah ada yang menang dan kalah. Yang menang akan bersorak gembira, manakala yang kalah akan kecewa. Ini sepatutnya menjadi nature of human being.Kedua-dua unsur ini sebenarnya adalah saling memerlukan antara satu sama lain. Bak kata Amy Search "andai dipisah laut dan panatai, hancurlah musnah hilang pedoman". Cuba kita mendalami maksud bait-bait kata ini. Sekiranya wujud mana-mana pihak yang tidak menerima hakikat kehidupan dimana mesti ada yang menang dan kalah, maka akan hilang "pedoman". Pedoman dari aspek sikap, maruah dan nilai bangsa.


2. Namun, hal ini berbeza dalam skop politik tanah air. Lihat sahaja Pilihanraya Kecil Hulu Selangor (PRK) yang berlangsung baru-baru ini. P Kamalnathan memenangi undi sebanyak 1725 berbanding Zaid Ibrahim. Bagi Kamal, gembira bukan kepalang. Terima kasih sana, terima kasih sini. Itu satu kebiasaan dan kemestian. Tapi, janji yang dah di taburkan jaganlah hanya tinggal "janji politik". Itu amanah dan tanggungjawab yang mesti diselesaikan terlebih dahulu. Jangan biar mandat yang diberikan oleh rakyat ditarik semula 2014 nanti.

3. Pihak yang kalah, Zaid Ibrahim tidak dapat menerima hakikat kekalahan. Secara peribadi apabila saya mengetahui akan keputusan ini, saya sudah menjangkakan apabila keputusan tidak memihak kepada pembangkang. Sudah tentu alasan yang cukup glamour akan digunakan bagi menidakkan kekalahan ini. Alasan yang dijangkakan sepeti pengundi hantu, politik wang,undi pos berat sebelah, kepincangan SPR dan berbagai alasan lagi akan digunakan. Nah!! tepat jangkaan saya. Alasan politik wang dijadikan sebab utama. Bahkan hingga sanggup untuk mengemukakan bantahan mahkamah. Siap serta dengan sokongan pencinta demokrasi dunia.

4. Ayuh kawan!! be gentelmen !!. Kita imbas lagi PRU yang lepas, Pulau Pinang. Dengan penuh gentelmen mantan MB menyerahkan tampuk pemerintahan kepada MB yang baru. Kenapa budaya ini tidak diterapkan oleh Org MeLAYU.?? Jawapan nya adalah kerana sikap melayu yang PHD (Penyakit Hasad Dengki).. Tidak boleh tengok orang lebih ckit, pasti dicantas!!.Share




http://terselubung.blogspot.com/2010/04/wanita-dengan-kuku-terpanjang-di-dunia.htmlShare


1.  Seorang nenek yang bernama Zhang Ruifang di China telah dikategorikan sebagai Unicorn Woman. Malang ataupun kelebihan?


2. Dalam usianya yang telah mencapai 100 tahun, nenek ini mulai mengalami pertumbuhan tanduk dikepalanya,  mulai tumbuh pada tahun lalu dan hingga kini tanduk tersebut sudah tumbuh mencapai panjang 6 cm. 

3. Nenek ini menolak tawaran dari pelbagai pihak yang menawarkan pembedahan pembuangan tanduk secara percuma. Tanduk ini terdiri dari sturktur yang hampir menyamai kuku akan terus membesar dan terus membesar.
4. Namun, Zhang Ruifang bukanlah merupakan kes pertama seperti ini. Sebelum ini , turut dikongsi bersama Ma Zhong Nan,93. Pada tahun 1930, Zhong Nan telah disiarkan secara ekslusif dalam rancangan Ripleys Believe It Or Not.


http://yepiye.wordpress.com/2010/03/10/foto-inilah-manusia-bertanduk-dari-china/ http://www.aolnews.com/weird-news/article/chinese-grandmother-zhang-ruifang-has-one-horn-growing-another/19431493
 
Share

Tauke

My photo
alor star, kedah, Malaysia
Hisham Halim a.k.a pkk hisham, merupakan salah seorang final year military student, bujang men, part time triathlate @ ironman. Sentiasa Happy Go Lucky. Berpegang teguh kepada prinsip "kita buat dia".

Time

increase traffic

Apa Nak Kata

BuZz Me

Visitor

Senarai Blog

.