1.  Isu terbaru yang dibawakkan oleh tun mahathir dalam blong sensasi beliau adalah mengenai penjualan pasir silika kepada Singapore. Sehari dianggarkan lebih 500 buah lori pasir yg dikategorikan sebagai pasir silica kononnya untuk dijadiakan mikrochip. Mikrochip!! erm.. braper banyak pasir silika yang diperlukan utk menghasilkan mikrochip.. Mungkin satu lori satu mikrochip kot... Mustahil bukan!! Sudah tentulah tanpa dolak dalik lagi. Pasir-pasir ini digunakan untuk menambak kawasan laut dalam usaha peluasan kawasan.

 
500 x lori setiap hari!!!

2. Pesoalan sekarang, kenapa dengan begitu mudah jumlah pasir yg banyak dapat "dieksport" ( secara sah/haram) ke negara Kota Singa itu.. Butakah orang MeLAYU?? PBT  duduk saja minum kopi.. gendang gendut tali kecapi. perut kenyang suka hati.. lori keluar masuk buat tak peduli... Bila disoalkan kepada tuan punya kilang.. kenapa raw meterial dari Malaysia..bukan dari Indonesia.. Thailand??.. Jwpnya mudah.. "Malaysia punya olang Fisy..fisy.. taruk itu  biru punya kertas kasi kilat ckit (duit).. sudah jalan maa.."....  tengoklah dengan semudah itu Org MeLAYU bertoleransi.


3.Teringat akan 7 wasiat raja-raja melayu kepada anak bangsa. Wasiat ini sangatlah penting dimana merangkumi kepentingan mutlak Org MeLAYU. Sekiranya tidak dipelihara sudah tentulah kaum-kaum lain akan nak tochang. Wasiat sembilan Raja Melayu itu terdiri dari empat Negeri Melayu Bersekutu dan lima Negeri Melayu Tidak Bersekutu, disampaikan sebelum Merdeka kepada rakyat Melayu, yang merupakan rakyat asal dan subjek Raja-Raja Melayu.Wasiat ini dihasilkan atas kehendak Raja-Raja Melayu untuk mengekalkan kesinambungan sejarah, kedaulatan, dan kuasa politik Melayu (yang terletak pada Raja-Raja Melayu) kepada kesinambungan kedaultan negara kepada Raja-Raja Melayu serta mendapat penerimaan rakyat melalui wakil-wakil sah yang mempunyai locus standi, maka Perlembagaan Persekutuan mempunyai fasal-fasal tertentu. 7 wasiat tersebut adalah seperti berikut.
  1. Kami namakan dan kami panggil dia, bumi yang kamu pijak dan langit yang kamu junjung PERSEKUTUAN TANAH MELAYU (sekarang dikenali dengan nama Malaysia);
  2. Kami isytiharkan dan kami simpan untuk kamu dan kami benarkan kamu isytihar dan simpan untuk anak cucu kamu, selain gunung-ganang, tasik dan hutan simpan, TANAH SIMPANAN MELAYU sehingga nisbah 50 peratus, selebihnya kamu rebutlah bersama-sama kaum lain;
  3. Bagi menjaga kamu dan bagi melindungi anak cucu kamu serta harta hak milik kamu, kami tubuhkan REJIMEN ASKAR MELAYU selain untuk membanteras kekacauan dalam negara dan ancaman dari luar negara;
  4. Kami kekalkan dan kami jamin Kerajaan dan Kedaulatan RAJA-RAJA MELAYU memerintah negara ini;
  5. Kami isytiharkan ISLAM adalah Agama Persekutuan;
  6. Kami tetapkan bahasa kebangsaan ialah BAHASA MELAYU;
  7. Kami amanahkan dan kami pertanggungjawabkan kepada Raja-Raja Melayu untuk melindungi KEDUDUKAN ISTIMEWA ORANG MELAYU dan KEPENTINGAN SAH KAUM-KAUM LAIN. (Kemudian ditambah kedudukan istimewa anak negeri Sabah dan Sarawak)
4. Wasiat kedua iaitu Tanah Rizab Melayu. Disimpan sehingga 50%, selebihnya rebutlah bersama kaum-kaum lain. Org MeLAYU kita sudah kelabu asap apabila ditawarkan dengan harga yang lumayan untuk sekeping tanah yang kita tidak nampak nilai wang terhadapnya. Yang kita tahu, "aah.. malas laa nak ushakan tanah nih!! lagipun banyak modal nak kene kuar.. jual lagi bagus... !!" Sikap begini ditambah pula dengan pendapat narrow minded orang melayu yang selalu bercakap "harta pusaka nih bukan boleh bwk masuk kubur pun" sekaligus menjurus kepada hilangnya priority orang melayu dalam pemilikan aset tanah.

5.  Berbalik kepada isu pasir silika untuk Singapore. Saya yakin sindiket ini didalangi oleh orang MeLAYU sendiri, tuan tanah untuk kerja pemunggahan pasir juga pasti Org MeLAYU.. PBT yang terlibat sudah tentu Org MeLAYU. Lihatlah isu pasir haram yang melanda di negeri Perak, Selangor dimana beberapa orang kenamaan turut ditahan oleh SPRRM. Siapa tahu sendikit curi pasir ini berkait rapat dengan isu pasir silika ini.  Org MeLAYU sendiri yang tidak mempertahankan hak milik bangsa. Wasiat raja-raja Melayu  ini sudah sangat relevan dan merangkumi semua aspek kepentingan Org MeLAYU. Jagalah ia jiak ingin melihat MeLAYU maju dibumi sendiri.


6. DAULAT TUANKU. Bersatulah MeLAYU. TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA.


"RAHMAT BAHGIA, TUHAN KURNIAKAN, RAJA KITA, SELAMAT BERTAKHTA...."Share


1. Nafsu manusia tersangatlah besar dan unik.. Namun, dalam keunikan nafsu manusia. Kadang-kadang mencapai tahap jijik. Nafsu manusia termasuklah keinginan untuk menguasai alam. mencari populariti. dan berbagai-bagai yang diluar norma manusia yang normal. 10 jenis seks manusia yang pelik dan menjijikkan.


 
Homoseks- 
Perhubungan seks antara gender yang sama


sadomasokisme : 
kepuasan seks yang diperoleh dengan menyiksa pasangannya sebelum melakukan seks



 
transeksual : 
menggantikan alat kelamin dengan alat kelamin yang bertentangan gender. 



 Necophilia : cenderung tertarik kepada mayat/ orang yang sudah mati


Bestiality : 
cenderung tertarik kepada binatang


  
pedophilia : 
keinginan seks terhadap kanak-kanak


voyeurisme : 
kepuasan seks dengan mengintip seseorang yang sedang mandi atau melakukan hubungan seks. 




biseks : 
keiginan seks terhadap kedua-dua jantina


Fetishisme : 
kepuasan seks dengan menggunakan pakaian ataupun benda milik pasangannya


 
Incest : 
cenderung tertarik kepada saudara sekandung/ sedarah

2. Disini, saya terpanggil untuk merungkaikan isu ini apabila terbaca isu pedophilia muslim yang digalakkan di Gaza dalam post saya yang lepas. Semua ini hanyalah hasad dengki orang kafir yang berniat untuk menjatuhkan Islam ..Wallahualam. Betul atau tidak! inilah realiti dunia sekarang

3. Terima kasih kepada tuan punya sumber maklumat.



Share



 Kepala Lembu


1.  Apabila bercakap soal "kepala".. sama ada kepala babi ataupun kepala lembu... elemen yang menyentuh sensitivi perkauman akan turut dibangkitkan. Org2 yang membangkitkan isu2 ini tak lain dan tak bukan hanyalah untuk meraih populariti.. Kononnya akan dikatakan pembela bangsa.. pembela kaum.. padahal mereka lah yang sebenarnya bertindak menjadi api dalam sekam.. membakar sensitiviti perkauman sekaligus melanggar Akta Hasutan....

2.  Tempoh hari orang berarak menjulang kepala lembu.. haiwan suci bagi penganut Hindu.. habis satu Malaysia digembar gemburkan bahawa org melayu tak tahu menghormati kaum lain. Kronologi yang berlaku kian meruncing apabila penglibatan kepentingan pihak-pihak tertentu. Baru reda isu kalimah ALLAH .. Hari ini kepala babi di tempat suci/masjid org islam...esok lusa entah kepala apa pulak yang diletakkannya. masalahnya.. kenapa sampai begitu melampau..?


Kepala Babi 
3. Disini jawapanya adalah sangat mudah.. secara peribadi saya menyifatkan ini sebagai REAL POLTIK.. istilah real politik ini sudah sekian lama diamalkan di negara demokrasi.. real politik bermaksud menghalalkan apa saja cara untuk mencapai matlamat politik. Tidak kiralah samada menggadai maruah bangsa.. agama..membunuh.. ataupun memfitnah mana2 individu semata-mata untuk kepentingan poltik. demi kuasa manusia sanggup berbuat apa2 saja. Politik..politik.. semua ini hanyalah untuk kepentingan peribadi berbanding perjuangan yang di laugkan...

4.  Bercakap soal bangsa.. Dr Mahathir dalam sajaknya "Melayu Mudah Lupa".... memang ada kebenaranya.. kita lupa yang suatu ketika dahulu kita merupakan "tuan tanah" kepada bumi Malaya. Kita lupa yang melayu ini ditakrifkan di sisi perlembagaan negara merangkumi 3 elemen utama. Pertama.. beragama ISLAM. Kedua, mengamalkan budaya org melayu. Ketiga, bertutur bahasa melayu fasih. Lihatlah kawan!! masih ada lagi kah.. nilai kemelayuan dalam diri kini sebagai anak bangsa merdeka in?? Bertutur bahasa melayu, kita lebih mengagungkan bahasa inggeris.. mengamalkan budaya melayu, jauh api dari panggang.. budaya melayu hanya dimuziumkan sahaja. yang tinggal hanyalah beragama Islam. Itupun, dewasa ini soal agama masih mampu dipersoalkan secara terbuka. Malaysia ..ooo.. malaysia....Inikah demokrasi yang di impikan??

5. DAULAT TUANKU.. membela nasib org melayu. Simbol perpaduan negara. Ketua agama islam.. Tp. apa dah jadi, anak sendiri yang ditatang bagai minyak yg penuh sanggup menconteng arang ke muka.. ADUKA TARUNA... alhamdullillah saudara kembali memperjuagkan bangsa.. Kedaulatan raja kita haruslah kita pertahankan.. jangan menggadaikan raja demi kepentingan politik kotor...

6.  Me...LAYU..... habis terkulai layu ibarat hidup segan mati tak mau.. org british ckp org melayu malas.. lalu diimporkan tenaga buroh dari luar.. Hasilnya, satu malaysia..!. Sedar lah.. bangsaku.... kita kini ibarat pelarian di daerah sendiri.. Bisnes semua dimonopoli si mata sepet.. Perladangan/Estet Encik Raju punya bos jg..Bersatulah kawan.. jangan biarkan Ah Chong dan Samy ketawa melihat kemelut dalaman bangsa.. Buktikan kepada mereka bahawa Melayu bukan seLAYU yang disangka. Melayu masih bebisa di tanah asal keturunannya..

7. Rakyat Malaysia yang marhean.. saya bukanlah diupah oleh maner2 pihak untuk menulis coretan ini..(Sorry yer blogger yg teraser!!) Cuma menyeru atas kesedaran bangsa. Terlalu banyak petunjuk yang mengajak supaya melayu kembali bersatu.. Kita sahaja yang ralit di bawa dilemma isu. Ayuhlah kawan.. gengam erat saf perpaduan.. Jalinkan persaudaraan.. "TAKKAN MELAYU HILANG DI DUNIA"Share


1. Biler aku tgk blog sial "Berita Muslim Sahih" ..indonesia nyerr blogger dah cukup melampau... Aku terkejut pasal pedophilia...

2. Pedophilia nih sejenis gangguan psikologi di mana individu dewasa tertarik secara seksual kepada kanak-kanak yang belum baligh. Orang yang mempunyai pedofilia melakukan seks dengan kanak-kanak atau menggunakan kanak-kanak untuk seks. Ini juga boleh dipanggil penderaan seks kanak-kanak. Sesetengah orang mempunyai perasaan pedofilia tetapi tidak melakukan seks atau mendera kanak-kanak secara seksual.

Pedophile bazaar in Gaza: Hamas-organized
pedophile mass-wedding, in which some 450
Muslim pedophiles, aged 25-30, took child-
wives, aged below 10. 

3. Masalahnye skunk nih.. diorang ckp Islam galakkan pedophlia... 450 Muslim pedophiles... Aku try find out..... diorang ckp bende nih sunnah nabi.... siap wat karikatur lg tuh.... lengkap dengan hadith lg..berasap aku tgk beb... try tgk blog kafir laknat .. namer blog sex & sexuality in islam

Baby Aisha sitting on the lap of Prophet

4.   Ish... suke ati diorang jerr nak lukis aper pun... xder kerr kene tindakan undang2... kiterr tgk jer.. pastuh maki hamun.. samer lerr macam aku...kene do something bhai.... kurang ajar giler nih...

5  Aku try lagi find out pasal gambo muslim pedophiles kat atas tuh... Aku tak puas ati btol ler.... Pasal bende tak logik akal.. takkan lerr ramai mcm tuh siap ader organizer lg tuh... takder otak ker bang....

6. Last sekali aku dpt juga.. budak2 perempuan tuh sebenarnye ESCORT PENGANTIN jer.... bukan jadi pengantin... geng2 kafir nih yg nak putar belitkn keadaan.... Kiter yg bodoh ni pun percaya simpel jer...Aku check dalam wikipedia... xder pun social issue nih... kalau tak musti dah kecoh....

7. Wokey.. adios.... ader lg menarik ler bro.... sex manusia yg pelik2.... tunggu er....

Share





1. Aduka Taruna... sekali sebut namer dah sedap gilerz... mamat nih kejap jerr dah jadi glamour... kalau tengok kat paper.. blog2.. chat room.. smua org asyik ckp pasal dierr jer... keberanian @ kebodohan @ kajahilan dierr dalam mengemukakan pendapat...

2. Aku memang bukan asal johor.. tp.. at least.. pay some respect lerr bro...isu yg paling wat mamat nih glamour.. dierr g maki hamun yang bawak maksud menghina Sultan..  ayat dier mcm nih bro...

3.  aloo bro.... kiterr nih org melayu.. kalau kiter sendiri tak baking raje kiter.. sape lg.. raje ketua agama....
terbang lah setinggi manerr  pun... asal usul rumpun melayu tetap x kemana bro... lagi manerr kulit ko tuh sawo matang.. mate itam bukan mater coklat.. ko still melayu....


4.  Aku tak paham btol la.... ini macam punya orang pun ada ka.... tulis sesukerr ati jer.... bukan stakat raja-raja melayu... isu agama pun dierr main2 bro... kalao tak cayer tgk lerr previos post dier....


5. Isu jenayah siber nih dah semakin panaz da..... arituh dalam facebook....x pasal2 melayang RM 10 ribu..ikat jamin.... yang nih,.. dah kene reman 4 hari.. setakat wat statement mintak maaf..smua org boleh bro... Apsal x pikir dulu sblom tulis.....??

6.  Lagi satu... kalo dah tau nak wat pelik2.. kot hide ler bijak ckit.. nih tak.. siap letak nombor accaunt lg... email dah tentu da... Ingat la wahai aduka taruna.. Watch Out... Ramai orang x puas hati ngan ko....

7.  ADUKA TARUNA... ADA..KA.. TERUNA????..hehheehhe


Share


1.  Aku nih bukan lerr alim sgt ( ader chance bacer khutbah last jumaat kat masjid!!).. tp.. biler tgk org main2kn islam.. aku pun bengang  beb...

2. Nih blog mak indon maner tah.... kurang ajar gilerr.. aku pun panaz tgk cmnih....

3. Saper la minah malang nih..... gambo dierr jadi tuan blog.... klik sini tgk blog dier.. meletop bhai..

4. Korunk tgk sendiri lerr gambo2 kt bwh nih...... kalo rase diri tuh still muslim... tak panaz lg taktau ler.....sesuker ati diorang jer......

5. so.. aku harap..bende mcm nih tak biar camtuh jer....at  least ader lerr action ckit.... same2 laa kiter berdoa  harap2 x jadi semakin worst.!!





ish..bengang aku tgk cartoon nih....



nih lagi satu...kononya Islam kejam.. semua jadi killer....



ooo... bengang lg...berasap nih... "berasap lerr kubur"
Share


1.  Hari nih aku bacer paper lg... "isu kalimah ALLAH tidak dibenarkan ulang" from TPM...aku setuju hal ini atas beberapa faktor yang difikirkan relevan. Dr Mahathir tulis dalam blog dier yang isu nih tak boleh diselesaikan dengan cara perundangan shj.. Aku lg setuju...



2. Aku nak citer kat sini yang lecturer aku Kdr Halim, ader bincang pasal isu nih dalam kelas.. Apa yang menariknya.. dalam kelas aku bukan semua muslim.. ader jg yang non muslim...  antara point-point yang aku sgt setuju dengan dier...

     a.  Semua agama didunia ni ajak kepada kebaikan.. takder satu pun yg ajak org wat jahat....
     b.  The main problem is behavior penganut agama.. bukan agama itu sendiri...
     c.   Isu agama adalah isu yg sangat sensitif....

3. Ader jg pihak yang mempolitikkan isu ini.. jangan..jangan jd begini.. kiter sepatutnya bersatu dalam counter isu yang teramat sensitive ini.. mcm-mcm hujah dikeluarkan.. antaranya melanggar pelembagaan malaysia... isu utk meraih populariti ler... angkara UMNO ler.. udah-udah ler tuh... Apa saja hujah yang dikeluarkan.. kiter kene bersatu....

4. Kerisauan Dr Mahathir ader relevannya.. bimbang kalimah ALLAH digunakan utk mengutuk atau membuat sepanduk dalam erti kata lain bertujuan menghina Islam. Dr Mahathir nyer cadangan aku lg sokong... kiter kene respect keputusan makhamah dlm membenarkan kalimah ini digunakan tp..... syarat yang teramat ketat mestilah dikenakan.... situasi Win-Win...

5.  So.. henti-hentikanlah soal penggunaan kalimah ALLAH ini..perlu ditegaskan.. ALLAH is God for the muslims through out entire world.. Aku rase takder hal kot kalo translate GOD to TUHAN....

6. Dah la tuh..tutup isu kalimah ini..Jgn ckp2 lg... lesson learn is kiter sebagai umat islam kene bersatu... jgn sampai "org lain" conquer kiter..... Thats it!! TQShare




1.  Hari ini aku masuk kelas mcm biase... Kelas Oceanography.. hot issue today is haiti...aku confius jg..ingatker..Hi Tea..rupe2nye haiti namer tempat earth quake smalam... bagi aku.. ader 2-3 benda yang  yg menarik pasal haiti nih...

2. Sejarah asal dier bermula zaman famous sailor cristoper columbus (*bukan jack sparrow). mula mendarat kat haiti pada tahun 1942. So, secara automatiknya.. Haiti di claim sebagai sebahagian dari Spanyol...

3. Negara pertama dikalangan amerika latin yg dapat kemerdekaan.

4. Bayangkan pendapatan perkapita rakyat negara Haiti adalah $2 dollar sehari shj... bleh kaya woo kalo kiter g menetap d saner..hehe


5. Merupakan antara negara  yang paling kuat corruption...berdasarkan corruption perception index
Haiti mencatatkan negara yang paling tinggi rasuah pada tahun 2006 apabila dibandingkan dengan 163 negara lain.

6. Its ok.. itu country diorang nyer hal... So, as a malaysian.... tolong2 ler ckit atas dasar humanitarian... that all... RINGANKAN TANGAN HULURKAN BANTUAN...
Share


1. erm...sem nih aku ader target jg beb... ader lebih kurang 3 main target aku... first sekali target nak upgrade dari B2 ke lesen B Full.... aku ader ati juga nak bwk moto cc beso..asyik2 bawak honda petak jer... hehehe..

2. target aku yg kedua... nak ader superbike...erm..
maybe.... yg penting nak angkat cash...













3. target yg ketiga... nak g ironman.... aku main triathlon start 2006.. nak g ironman tahun 2010.. renang 3.8km....kayuh beskal 180km...lari 42km.... dalam maser bawah 17 jam... aku training long distance jerr ari2..... kaki bukit besi... 74... itu shj....Share

Tauke

My photo
alor star, kedah, Malaysia
Hisham Halim a.k.a pkk hisham, merupakan salah seorang final year military student, bujang men, part time triathlate @ ironman. Sentiasa Happy Go Lucky. Berpegang teguh kepada prinsip "kita buat dia".

Time

increase traffic

Apa Nak Kata

BuZz Me

Visitor

Senarai Blog

.