oleh: Hisham Halim

1) CERITA KEKEJAMAN BANGSA ISRAIL INI TELAH PUN DIBERITAHU SENDIRI OLEH ALLAH S.W.T DI DALAM AL-QURAN. SEMUANYA TENTANG SIKAP DEGIL DAN TIDAK MAHU MENGAKUI RASULLULLAH S.A.W SEBAGAI NABI TERAKHIR DAN TIDAK MAHU BERPEGANG KEPADA KITAB AL-QURAN.

2) GOLONGAN INI PERCAYA KEPADA KITAB INJIL (BIBLE) ITU PUN PADA UMAT ISLAM TELAH DISELEWENGKAN OLEH PENGIKUT-PENGIKUT NABI ISA A.S.

4) SEKARANG BERBAGAI-BAGAI PENDAPAT TELAH DIBERIKAN TERMASUKLAH TIMBUL AKTIVIS-AKTIVIS YANG BARU MUNCUL MELAUNG-LAUNGKAN CADANGAN YANG KEMUNGKINAN YANG BERANI UNTUK BERSAMA-SAMA UNTUK SANGGUP PERGI KE GAZA AKAN DITERIMA OLEH MASYRAKAT DUNIA SEKARANG.

5) CUMA ADAKAN INI CUKUP ? SUDAH BERKURUN DAN BERZAMAN MANUSIA YANG BERBANI ISRAIL INI CUBA DITENTANG. CUBA KITA KAJI DARI FAKTA SEJARAH DAN SIKAP GOLONGAN INI ANTARA MANUSIA DAN JUGA KEPADA ALLAH S.W.T.

6a) ALLAH S.W.T BANTU BANGSA ISRAIL INI DULU SEBAB GOLONGAN INI DITINDAS SEHINA-HINANYA OLEH FIRAUN TETAPI MEREKA TETAP MENDUAKAN ALLAH S.W.T. GOLONGAN INI DIJANJIKAN KE NERAKA.

7b) PADA ZAMAN NABI MUHAMMAD S.A.W SAHAJALAH YANG BERJAYA MENGHALAU GOLONGAN INI KERANA KETIKA ITU KELENGKAPAN KENTENTERAAN SAMA SAHAJA DENGAN SEDIKIT PERBEZAAN TETAPI DIBEZAKAN DARI SEGI BILANGAN ORANG SAHAJA.

8c) TENTERA NAZI KETIKA MEMBUNUH RAMAI PENDUDUK BANI ISRAIL INI LEBIH KUAT DARI SEGI KENTENTERAAN DAN BANYAK MELIBATKAN ORANG AWAM DAN IA BUKAN PULA KERANA AGAMA ALLAH S.W.T. AKIBATNYA GOLONGAN INI KEMBALI MENDAPAT SIMPATI DAN MULA MENGATUR KEMBALI KEKUATAN. DUNIA TERTIPU!! NAK LIHATLAH SEKARANG...

9d) KEDUDUKAN SEKARANG GOLONGAN INI TELAH PUN MENGUASAI KESELURUHAN KEKUATAN SAMAADA KUASA POLITIK LUAR DAN DALAM TERUTAMANYA KUASA BESAR AMERIKA. JUGA SISTEM KENTENTERAAN YANG TERLATIH.

10 OLEH ITU KITA BOLEH BUAT KESIMPULAN SENDIRI BAHAWA CAPAIAAN OLEH KEKUATAN KENTENTERAAN SUDAH SAMPAI KEPUNCAK YANG MERBAHAYA KERANA KUASA NUKLIER MAKA TIADA CARA LAIN LAGI IAITU KUASA DAKWAH (PEMIMPIN YANAG BERAGAMA ISLAM) SEBAGAIMANA MUKJIZAT AL-QURAN YANG ALLAH S.W.T DAPATI LEBIH BERKESAN LAGI DARI MUKJIZAT YANG MENUNJUKKAN KUASA KEGANJILAN ATAU KEKUATAN DAHULU YANG MASIH TIDAK DAPAT MENGHILANGKAN KEDEGILAN BANGSA ISRAIL INI.

11) JIHAT DAKWAH NABI MUHAMMAD S.A.W KEPADA MENGISLAMKAN RAKAN-RAKAN BUKAN ISLAM,MUSUH-MUSUH BUKAN ISLAM,RAKAN GLOBAL BUKAN ISLAM KINI TELAH DI LUPAI PADA ZAMAN INI. SEBALIKNYA SIBUK PULA DENGAN KUASA YANG PATUTNYA ADA PADA ALLAH S.W.T UNTUK MENGHUKUM ORANG-ORANG YANG TELAH PUN MEMELUK AGAMA ISLAM, MALAH MENGAKIBATKAN BERPECAH BELAH PULA DAN BERBAGAI MAHZHAB. NABI MUHAMMAD S.A.W IALAH RASUL ALLAH S.A.W SEBALIKNYA IMAM SHAFEI,IMAM MALIK DAN IMAM MALIKI IALAH MANUSIA BIASA SEPERTI KITA.

12) KEMBALILAH KEPADA AL-QURAN KATA-KATA ALLAH S.W.T YANG MENJADI AKHLAK NABI MUHAMMAD S.A.W.
AKU BUKAN USTAZ.. BUKAN BIJAK PANDAI AGAMA..CUMA SEKADAR PANDANGAN PERIBADI.. WALLAHU'ALAM

rimba emas..
Share

0 comments:

Post a Comment

Tauke

My photo
alor star, kedah, Malaysia
Hisham Halim a.k.a pkk hisham, merupakan salah seorang final year military student, bujang men, part time triathlate @ ironman. Sentiasa Happy Go Lucky. Berpegang teguh kepada prinsip "kita buat dia".

Time

increase traffic

Apa Nak Kata

Blog Archive

BuZz Me

Visitor

Senarai Blog

.