1. Selalunya, masa  kita tgh rushing nak pergi pejabat ataupaun tempat kerja. Kalau boleh kita tidak mahu ada apa-apa halangan yang berlaku sepanjang perjalanan kita. Jangan tayar pancit, jangan kenderaan buat masalah. Kalau jadi salah satu dari benda ni.. Fuhh.. rase nak sepak jer moto @ kereta. Macamana pula kalau ader train melintas ...




2. Kira satu fenomena biasa dekat negara kita bila keretapi melintas jalan. Dah tentu-tentu kena tunggu juga sampai gerabak terakhir. Habis sesak satu jalan. Kalau nak jalan juga kononya try an error.. maka jawapanya akan jadi mcmnih.....


3. Tapi, bagi penduduk Giblatar Spanyol. Bukan stakat train melintas jalan. Kenderaan kategori yang paling besar kat muka bumi ni pun cross jalan juga. Yess ..itu dia. kapal terbang melintas jalan... hal ini disebabkan runaway Winston Churchill Avenue untuk kapal terbang mendarat dan berlepas memotong tepat jalanraya utama bandaraya ini. Macamana benda nih bleh jadi.. Kena tanya datuk bandar dia la..?!!



Share

0 comments:

Post a Comment

Tauke

My photo
alor star, kedah, Malaysia
Hisham Halim a.k.a pkk hisham, merupakan salah seorang final year military student, bujang men, part time triathlate @ ironman. Sentiasa Happy Go Lucky. Berpegang teguh kepada prinsip "kita buat dia".

Time

increase traffic

Apa Nak Kata

Blog Archive

BuZz Me

Visitor

Senarai Blog

.