1. Zeuxis , pelukis Greek, menertawai lukisan wanita yang baru saja ia selesaikan. Kemudian kerana tertawa terlalu berlebihan, akhirnya ia sesak nafas dan mati pada akhirnya. (Lukisan sendiri diketawain mati kan akhirnya) 


2. Konon, komedian Greek, Philemon , mati kerana menertawakan lucunya sendiri. (Ini lagi mati kerana jenaka sendiri) 

3. Chrisyppus , seorang ahli falsafah Greek, mati kerana tertawa pada saat melihat keldai sedang makan buah ara. 

4. Mendengar cerita jorok dari saudara perempuannya, penulis dari Itali, Pietro Aretino, tertawa hingga terjungkal dari kursinya kemudian ia kejang-kejang lalu mati. 

5. Pengarang etnik asal Scotland, Thomas Urquhart , mati ketika menertawakan pengubahsuaian singgahsana raja Charles II. 


6. Malam bulan April 1872. Puan Fitzherbert , bersama teman-temannya yang berasal dari Northamptonshire pergi ke Drury Lane Theatre untuk menonton Beggar's Opera. Ketika seorang watak bernama Polly melakukan adegan lawak, Puan Fitzherbert ketama sehingga tidak boleh berhenti dan terpaksa dikeluarkan dari ruangan theatre. Satu minggu selepas malam itu, Puan Fitzherebert dikabarkan mati kerana diserang histeria yang berterusan. 7. 24 Mac 1975. Alex Mitchell mati tertawa saat menonton tayangan TV komedi The Goodies. Pada episode itu, muncul watak yang berdandan khas  Scotland dan bermain kungfu. Setelah 25 minit tertawa, Alex berhenti tertawa, kemudian terdiam di sofa terkena serangan jantung. Isterinya yang mengetahui hal tersebut, menghantar surat pada Goodies kerana telah membuat suaminya mati dalam kebahagiaan. 


8. Ole Bentzen, audiolog asal Denmark mati tertawa kerana menertawakan film "A Fish Called Wanda". Sewaktu tertawa, detak jantungnya meningkat hingga 300 degupan per minit.


http://www.kaskus.us/showthread.php?t=2933422


Share

0 comments:

Post a Comment

Tauke

My photo
alor star, kedah, Malaysia
Hisham Halim a.k.a pkk hisham, merupakan salah seorang final year military student, bujang men, part time triathlate @ ironman. Sentiasa Happy Go Lucky. Berpegang teguh kepada prinsip "kita buat dia".

Time

increase traffic

Apa Nak Kata

Blog Archive

BuZz Me

Visitor

Senarai Blog

.